Laiko apskaita

Kaip restoranas Motif per metus sutaupė apie 9 000 eurų?

Restoranas “Motif” savo duris atvėrė dar 2023 metų pabaigoje. Nuo pat atidarymo savo klientus žavėjo dar niekur Vilniuje nematyti konceptu - gyvais dainininkų pasirodymais a la carte vakarienių metu. Restorano vadovų tikslas buvo sukurti vietą skirtą tiek kasdieniams, tiek ir išskirtiniams apsilankymams, bei taip pat atitikti naujausias Europos restoranų tendencijas.

Kokia situacija buvo prieš pradedant naudoti darbo laiko apskaitos programinę įrangą „Begin“?

Restorano administracijoje besidarbuojanti Karina Milostnaja pasakoja, jog prieš pradedant naudotis “Begin” sistema naudojosi sudėtingomis “Google sheets” programoje sudarytomis lentelėmis. Jose darbuotojai žymėdavosi savo atvykimo ir išvykimo iš darbo laikus, vėliau šią informaciją reikėdavo sulyginti su administracijos turima informacija, tiksliam darbo laiko apskaičiavimui. K. Milostnaja spėja, kad šis procesas kiekvieną savaitė papildomai užtrukdavo apie 2 valandas administracijos darbo.

Jau yra tapę įprasta daugelyje maitinimo sektoriaus įmonių vis dar fiksuojančių darbo laiką senuoju būdu, darbuotojams “suapvalinti” savo darbo valandas, savo naudai. Spėjama, kad “Motif” restoranas nebuvo išimtis. Administracija mano, jog vidutiniškai vienas darbuotojas, tai galėdavo papildomai sau tokiu būdu priskaičiuoti apie 5 darbo valandas per mėnesį.

Kaip viskas pasikeitė įdiegus „Begin“ darbo laiko apskaitos programinę įrangą?

Karina pastebėjo kardinalų skirtumą pradėjus naudotis “Begin” sistema. Prieš tai įmonės administracijai kiekvieną savaitę reikdavo praleisti vidutiniškai apie dvi valandas skaičiuojant darbuotojų darbo valandas, dabar visi šie procesai ir valandų sutikrinimas užima tik 10 minučių. Sistema suteikė galimybę ne vien matyti kiekvienos vienos darbo valandos atskirai, bet pateikia ir bendrus mėnesio paskaičiavimus, atskirai išskiriant naktines valandas. Taip pat atsirado nauja galimybė apskaičiuoti darbuotojų atlygio kaštus restoranui dienos, savaitės ar mėnesio laikotarpiais.

Dar viena restorano “Motif” kaštų sutaupymo galimybė atsirado naudojantis “Begin” sistemos terminalu fiksuojančiu kada darbuotojai pradeda ir baigia darbus. Tikslus darbo laikas yra atvaizduojamas sistemos žiniaraščiuose, panaikinantis galimybę darbuotojams “suapvalinti” savo darbo valandas savo naudai.

Sutaupykite laiko automatizuojant darbo laiko apskaitos ir registracijos procesus

Skaitmenindami tabelius sutaupysite brangaus laiko ir lėšų, išleidžiamų pildant ir analizuojant dokumentus
Išbandykite nemokamai
Murevaba juht