Apgyvendinimas ir Maitinimas

Keturi restoranų valdymo patarimai

Žinome, kad restoranų savininkams ir vadovams tenka atlikti daugybę įvairių užduočių, o jų darbo savaitės dažnai trunka nuo 60 iki daugiau nei 80 valandų.

Nesvarbu, kiek pastangų įdėjote, kad darbo užduotys būtų efektyviai valdomos ir lanksčios - atrodo, kad vis tiek tenka dirbti ilgiau, o taip pat ir švenčių dienomis bei savaitgaliais. Be to, nepamirškime didėjančio bendrosios rinkos poreikio teikti kokybišką maistą, gėrimus ir aptarnavimą – dažnai už mažiausią įmanomą kainą.

Norint sėkmingai dirbti šioje srityje, reikia pasiaukojimo, sisteminio mąstymo, kūrybiškumo, geros streso tolerancijos ir didelės aistros, o visa tai sudaro didžiulį asmeninį spaudimą.

Darbo įtampa ir ilgos darbo dienos neabejotinai lemia didesnį nei įprasta streso lygį, dažnai nespėjama atlikti visų suplanuotų darbų.

Jei šiuo metu vadovaujatės nuostata, kad dirbdami daugiau valandų nuveiksite daugiau darbų, klystate ir jau šiandien turėtumėte pakeisti darbo restorane stilių! Pateikiame keturis praktiškus restoranų valdymo patarimus, kurie padės jums sutaupyti laiko kasdien.

1. Naudokite technologijas pasikartojančioms užduotims automatizuoti

Pagalvokite apie kasdienes užduotis, su kuriomis susiduriate dirbdami restorane. Kiek iš jų kartojasi, atima daug laiko, reikalauja daug rankinio darbo ir gali lemti brangiai kainuojančias klaidas? Tikriausiai galite prisiminti keletą užduočių, bet paimkime vieną iš jų, kuri daro tiesioginę įtaką jūsų darbo sąnaudoms: darbo laiko planavimas. Dažnai viešojo maitinimo įstaigose darbo laiko grafikas sudaromas popieriniuose tabeliuose– dideliame popieriaus lape ant sienos surašomos darbo valandos, pertraukos ir laisvos dienos arba „Excel“ lentelėje po žmonių vardais įrašomi pliusai ir minusai.

Nors šie būdai nėra netinkami, abu jie turi didelių trūkumų: darbo laiko grafikų kūrimas atima daug laiko, jų tvarkymas ir apskaita dažnai yra sunkus ir varginantis darbas.

Dabar įsivaizduokite, kaip palengvėtų jūsų darbas, jei nereikėtų praleisti daug laiko grafikams tvarkyti. Tam ir yra skirta speciali darbo laiko grafikų sudarymo programinė įranga, kuri sumažina ir daug laiko reikalaujantį administracinį darbą, o darbuotojams leidžia greitai ir tiksliai pateikti mėnesio darbo laiko grafikus.

Daugiau apie darbo laiko grafikų supaprastinimą skaitykite ČIA.

Sutaupykite laiko ir dirbkite efektyviai naudodami programinę įrangą

Sistemą naudokite pamainų planavimui bei darbuotojų laiko regsitracijai
Išbandykite nemokamai
Murevaba juht

2. Kad sumažintumėte savo darbo krūvį, paskirstykite darbus tam tinkamiems žmonėms

Pavesdami užduotis kitiems darbuotojams, sutaupysite laiko ir sumažinsite savo darbo krūvį. Žinoma, gali būti sunku iš karto rasti tinkamą žmogų konkrečiam darbui – tam reikėtų nuo pat pradžių pasamdyti tinkamus žmones ir juos tinkamai apmokyti arba tinkamai apmokyti jau dirbančius.

Didelė tikimybė, kad iš karto pavyks rasti porą žmonių, kurie puikiai tiktų perimti tam tikras užduotis. Tačiau nesijaudinkite, jei taip nėra! Tiesiog raskite tuos žmones savo komandoje, kurie visada nusiteikę pozityviai, yra gerai motyvuoti ir pasižymi gera darbo etika.

Jie nebūtinai iš karto turi būti geriausi specialistai! Apmokintkite bei suteikite jiems daugiau atsakomybės ir suformuokite iš jų būsimus specialistus. Galbūt nustebsite, kad daugeliui žmonių tai patinka, nes jie jaučiasi vertinami ir branginami, be to, džiaugiasi galimybe tobulėti.

Imdamiesi mentoriaus vaidmens, ne tik galėsite tam tikru metu šiek tiek atsipūsti, bet ir turėsite galimybę atostogauti žinodami, kad restoranas tuo metu bus patikimose rankose.

3. Investuokite į darbuotojų mokymus

Gaisrų gesinimas yra neatsiejama restorano vadovo ir (arba) vedėjo darbo dalis, tačiau jei nebedarote nieko kito, tik taisote darbuotojų daromas klaidas, dabar pats metas peržiūrėti tinkamus mokymus darbuotojams.

Nors iš pradžių personalo mokymas gali atrodyti didelis darbas, ilgainiui jis tikrai atsipirks.

Būsite ramūs, nes darbuotojai galės tinkamai atlikti savo darbą ir padarys mažiau klaidų, o tai reiškia, kad reikės gesinti mažiau gaisrų.

Todėl tinkamai apmokykite naujus darbuotojus, aiškiai išdėstykite klientų aptarnavimo standartus ir leiskite jiems stebėti labiau patyrusių darbuotojų darbą, kad jie galėtų mokytis iš geriausiųjų.

Be to, vyresnio amžiaus darbuotojai gali pamiršti pradinius mokymus, todėl retkarčiais atnaujinkite jų žinias, kad išvengtumėte blogų įpročių.

4. Išmokite vertinti savo asmeninį laiką

Visuose pirmiau minėtuose patarimuose daugiausia dėmesio skirta tam, kaip supaprastinti kasdienį restorano valdymą. Tačiau norėdami suvaldyti dėl per didelio darbo krūvio atsirandantį stresą, taip pat turite žinoti, kaip atitrūkti. Tai reiškia:

  • Pailsėti po darbo. Tiesa, gali tekti skirti darbui papildomų valandų, jei artėja svarbus užsakymas arba reikia atlikti metų pabaigos finansines ataskaitas. Tačiau dažniausiai po darbo nelieka tiek daug atsakomybių– stenkitės neskirti daug laiko atsakinėjant į elektroninius laiškus, į darbinius skambučius, padėkite kompiuterį į šalį ir praleiskite laiką su šeima ar draugais.
  • Ribų nustatymas. Jei darbuotojai dažnai skambina jums dėl kiekvienos menkiausios problemos, laikas nustatyti ribas. Pirmiausia informuokite darbuotojus, kad jie gali skambinti tik tuo atveju, jei darbe įvyko nelaimė, ar iškilo nesklandumų. Antra, paaiškinkite jiems, kas yra skubos reikalaujanti situacija, o kas ne. Pavyzdžiui, jei klientas pasiskundė, kad jo ar jos anekdotas per daug iškepęs, darbuotojai gali patys išspręsti šią problemą.

Santrauka

Atliekant tokias įvairias užduotis, kaip darbuotojų samdymas ir atleidimas, darbo grafikų sudarymas, prekių užsakymas ir atsižvelgimas į visus poreikius, kiekvieno restorano vadovui neretai sukelia stresą.

Tačiau net jei stresas yra darbo dalis, tai nereiškia, kad su juo nereikėtų kovoti. Esant tokiam plačiam technologijų pasirinkimui, tiesiog reikia stengtis automatizuoti kiek įmanoma darbų ar užduočių, kad pasilengvinti savo darbą. Tuomet sumažinus darbo krūvi, likusius darbus ar užduotis galima bus atlikti skiriant daugiau dėmesio ir be jokio spaudimo,

Sutaupykite laiko ir dirbkite efektyviai naudodami programinę įrangą

Sistemą naudokite pamainų planavimui bei darbuotojų laiko regsitracijai
Išbandykite nemokamai
Murevaba juht